Kahjuritõrje juhendid

Punarebased

Vulpes Vulpes

Välimus

Punarebane
  • Keskmine keha ja pea pikkus on 60 - 90 cm kuid võib olla ka kuni 1,5 m. 
  • Isarebane on umbes 10 kg raskune ja emane isend 8 kg. 
  • Värvus varieerub kollakasoranžist mustani. 
  • Punarebase kõige iseloomulikumaks jooneks on valge karvastiku olemasolu lõua all, rinnal ja sabaotsal.

Elutsükkel

  • Paljunemishooaeg kestab talvel kolm kuud.
  • Punarebase tiinus kestab umbes 8 nädalat.
  • Pesakonnas on 1-10 kutsikat.
  • Kutsikad lahkuvad ema juurest 6-8-kuuselt.
  • Kuigi rebased võiksid elada üle 10 aasta, on nende eluiga looduses lühike ning on keskmiselt arvatavasti 1-2 aastat.

Harjumused

  • Punarebane teeb oma kodu metsa- ja talumaadele.
  • Kui emased paarituvad rebased välja jätta, siis nad ei maga rebane reeglina urus, vaid väljas.
  • Punarebane on öise eluviisiga, kuid mõnikord uitab ka päevavalguses.
  • Punarebane on uudishimulik, kuid kardab kontakti ning tõenäoliselt inimesele ei lähene, ning rünnakutest täiskasvanud koduloomadele (kassidele ja koertele) on harva kuulda.
  • Punarebase söögilaud on varieeruv - kuigi on omnivoor ja sööb kanu, rotte, hiiri jne, meeldivad talle ka marjad, puuviljad, juurviljad ja teraviljad. Rebane sööb tegelikult inimesega peaaegu sama toitu, mistõttu otsib toitu ka prügikastidest.

Erakliendid

800 3003 (Eestist kõned on tasuta)

E-R: 9.00 - 16.30

Saatke meile teade