Kahjuritõrje juhendid

Opossum

Trichosurus Vulpecula

Välimus

Possumi pilt
  • Opossum on umbes kodukassi suurune.
  • Tal on väike, lõhnatundlik, teravikuline nina, kassilikud vurrud ja suured ovaalsed kõrvad.
  • Opossumi kasukas on tihe ja villane ning värvuselt tavaliselt pruun, kuigi võib esineda ka halle variante.
  • Tema saba on pikk, must ja kohev ning tal on teravad küünised, mida kasutatakse puudel ronimiseks ning enda puhastamiseks.

Elutsükkel

  • Opossum on kukkurloom - emasloom kannab poegi kukrus.
  • Pojad sünnivad tavaliselt talvel pärast vaid 17-päevast tiinust ning vastsündinud opossum ronib ema kukrusse ning kinnitub tema rinna külge.
  • Noor opossum veedab kukrus tavaliselt kuni 5 kuud, misjärel ronib umbes kaheks kuuks emaslooma turjale.
  • Tavaliselt on opossumitel vaid üks poeg korraga, kes saab täiskasvanuks 10-kuuselt. Seksuaalne küpsus saavutatakse alles aastaselt.

Harjumused

  • Väljaspool paljunemist on opossum üksiklane ning viibib oma piirkonnas, mille märgistab rinnanäärmetest tuleva eritisega.
  • Pesitseb metsades ja metsamaadel kas puudes või taimestiku all, heinakuhjades ning isegi ehitiste katustel.
  • Opossum on öise eluviisiga ning teda on päeval harva näha.
  • Opossumi dieet varieerub - ta on peaaegu kõigesööja ning võib põhjustada olulist kahju taimestikule ja loomastikule, kuna lisaks puulehtedele ja marjadele toitub ka nende koorest. Sööb ka linnumune ja noori linde, põllumajandussaaki ning isegi putukaid.
  • Mõnedes riikides on Tb levik kariloomade ja hirvede seas pandud opossumite süüks.
  • Opossum elab Austraalias, Uus-Guineas ja Sulawesis, kuid viidi 19. sajandi alguses ka Uus-Meremaale.

Erakliendid

800 3003 (Eestist kõned on tasuta)

E-R: 9.00 - 16.30

Saatke meile teade