Kahjuritõrje juhendid

Pruun rott

Rattus norvegicus

Välimus

Pruun rott
  • Kuni 40 cm pikkune, peast lühema sabaga.
  • Kaalub 350 - 500 g.
  • Nöbinina, väikesed kõrvad ja musta rotiga (Rattus rattus) võrreldes tihkema kehaga.

Elutsükkel

  • 7 - 8 poega pesas; 3 - 6 pesakonda aastas.
  • Tiinusperiood ca 3 nädalat.
  • 10 - 12 nädalat sünnist seksuaalse küpsuseni.

Harjumused

  • Elab tavaliselt maas ja urgudes, kuid mõnikord ka ronib. Ainus liik, mis esineb kanalisatsioonides.
  • Eelistab teravilja.
  • Sööb umbes 30 g päevas ja joob 60 ml.

Erakliendid

800 3003 (Eestist kõned on tasuta)

E-R: 9.00 - 16.30

Saatke meile teade