Kahjuritõrje juhendid

Must rott

Rattus rattus

Välimus

Must rott
  • 16 - 24 cm pikkune, peast ja kehast pikema sabaga.
  • Kaalub 150 - 200 g.
  • Terava nina, suute kõrvadega ja kõhnema kehaga pruuni rotiga (Rattus norvegicus) võrreldes.

Elutsükkel

  • 5 - 10 poega pesas; 3 - 6 pesakonda aastas.
  • Tiinusperiood ca 3 nädalat.
  • 12 - 16 nädalat sünnist seksuaalse küpsuseni.

Harjumused

  • Haruldane. Esineb peamiselt ainult sadamates.
  • Sageli ronib, vilgas, teeb harva uru ning harva esineb välitingimustes.
  • Eelistab toituda värskest puuviljast.
  • Sööb umbes 15 g toitu päevas ja joob 15 ml.

Erakliendid

800 3003 (Eestist kõned on tasuta)

E-R: 9.00 - 16.30

Saatke meile teade