Kahjuritõrje juhendid

Majahiir

Mus domesticus

Välimus

Majahiir
  • 7 - 9,5 cm pikkune, umbes sama pika sabaga.
  • Kaalub 12 - 30 g.
  • Eristub pruunist rotist (Rattus norvegicus) oma suhteliselt väikeste jalgade ja pea poolest.

Elutsükkel

  • 4 - 16 poega pesas; 7 - 8 pesakonda aastas.
  • Tiinusperiood ca 3 nädalat.
  • 8 - 12 nädalat sünnist seksuaalse küpsuseni.

Harjumused

  • Elab tavaliselt maas ja urgudes, kuid sageli ronib.
  • Eelistab toituda teraviljast.
  • Sööb umbes 3 g toitu päevas ning jääb ellu lisaveeta. Kesise toidulaua korral joob kuni 3 ml päevas.

Erakliendid

800 3003 (Eestist kõned on tasuta)

E-R: 9.00 - 16.30

Saatke meile teade