Kahjuritõrje juhendid

Niidu-uruhiir

Microtus agrestis

Välimus

Niidu-uruhiir
  • Niidu-uruhiire pea ja kehapikkus on 8 - 13 cm, kaal 14 - 50 g.
  • Niidu-uruhiir on hallikaspruuni karva ja helehalli alumise osaga.
  • Väikeste silmad ja kõrvade ning lühikese sabaga.

Elutsükkel

  • Paljuneb märtsis-oktoobris.
  • Emane sünnitab 4-6 poega pärast 18-20 päevast tiinust.
  • Eluiga kuni 2 aastat.

Harjumused

  • Niidu-uruhiir asustab rohumaid, niite ja soid ning toitub peamiselt rohelistest lehtedest ja rohust.
  • Suviti on peamiselt öise eluviisiga, kuid talvel, kui toitu on vähe, tuleb välja ka päevasel ajal.

Erakliendid

800 3003 (Eestist kõned on tasuta)

E-R: 9.00 - 16.30

Saatke meile teade